Sådan beskytter du dig selv mod dummebøder fra fotografer

Getty Images har været rigtig gode til at gå efter blogs og andre der har brugt Getty Images’ billeder uden tilladelse. Det er blevet til nogle høje godtgørelseskrav.

Og kravene er blevet fremsat mod blogejerne – også selv om det er freelancere der har “lånt” billederne.

Retfærdigvis skal det dog siges, at Getty Images nu ikke længere jagter uretsmæssigt kopierede billeder til ikke-kommerciel brug.

Men hvordan kan du beskytte dig mod, at din freelancer bruger billeder, de ikke har rettigheder til, og efterfølgende bringer dig i fedtefadet?

Ganske simpelt: Du køber rettighederne til de(t) billede(r), din freelancer gerne vil bruge, fra en respektabel stock photo-tjeneste.

Hvis du ikke ved hvilke billeder, der er gode at bruge i din grafiske opgave, så bed din freelancer om at benytte billeder fra en stock photo-tjeneste, du vælger. Så kan du købe billederne derfra og sende til din freelancer på hans anmodning.

Det er en smule mere omstændeligt, end bare at lade din freelancer ordne det hele. Men du slipper for at have en freelancer til at foretage juridiske beslutninger på dine vegne og kan sove trygt om natten uden at være bange for, at rettighedsindehavere som Getty Images “banker på døren” med krav om godtgørelse.