Skriv din egen ebog og tjen penge

Hvis du drømmer om at tjene penge på nettet, eller bare at have en ekstra indtægt som sender penge ind på din konto, og selvom du har fri, så er det værd at overveje, at skrive din egen e-bog.

For det er slet ikke så svært at skrive din egen e-bog og endnu lettere at udgive den.

I denne artikel viser jeg dig de få trin, du skal i gennem, for at du er i gang med at tjene penge på din egen e-bog. Hele processen behøver ikke tage mere end en dags tid eller to. Dog lidt længere, hvis du endnu ikke ved, hvad du skal skrive om endnu, men det burde stadig kun tage dig få dage, at få skrevet og udgivet din første e-bog.

Lad mig vise dig hvordan.

  1. Find din niche. Først skal du finde den niche, din e-bog skal ligge i. En god niche, er et, du kan skrive mere end en e-bog om. For du vil gerne have muligheden for at sælge mere end e-bog til de læsere der køber din første. Nogle gode nicher kunne være strikning, maratonløb for begyndere, lystfiskeri, katte eller sundhed. Det er alle nicher, hvor du har mulighed for at skrive mere end end e-bog. Og gør dig selv en tjeneste: Find en niche, du har en interesse i. Det gør det meget lettere og sjovere at skrive dine e-bøger.
  2. Vælg et emne. Find ud af hvilke problemer og udfordringer folk har i den niche, du har valgt i punkt 1. For at finde disse problemer, kan du finde en relevant forum på nettet, hvor folk diskuterer emner i din niche og se efter spørgsmål, problemer og interesser der dukker op gang på gang.
  3. Skriv din e-bog. Nu er det på tide, at skrive din e-bog. Det kan du enten gøre i Microsoft Word, Open Office, Libre Office eller Google Docs. Når du er færdig med at skrive den, gemmer du den som en PDF-fil, så du kan uploade den i næste trin. Husk også at gemme den som en almindelig tekstdokument, så du har mulighed for at rette og tilføje ting til din e-bog senere, hvis du får brug for det.
  4. Sælg din e-bog. Nu hvor du er færdig med din e-bog, er det på tide, at sætte den til salg på nettet. Det kan du f.eks. gøre på Saxo Publish. Det er e brugervenligt system og du er i gang med at tjene penge på din e-bog på ingen tid

Det var det. En simpel plan til at skrive og tjene penge på din egen e-bog.

Men hvad gør du, hvis du synes, at det er alt for langt uden for din komfortzone, at skrive og – måske i sær – sælge din egen e-bog? Så start ud med at skrive din e-bog og giv den væk gratis! Det kan fint lade sig gøre på f.eks. Saxo. “Men det er jo stik i mod min plan om at tjene penge på min egen e-bog”, tænker du måske. Det har du umiddelbart ret i – og dog. For første trin, du skal over, er, at du skal have modet til at udgive en e-bog, du selv har skrevet. For før det sker, kommer du på ingen måde, til at tjene penge. Dog råder jeg dig til, at inkludere links i din e-bog til din blog, hvis du har en. Hvis du ikke har en blog, kan du i stedet hurtigt oprette en Facebook-side for dit “forfatter-jeg”. Det betyder ikke så meget, hvor de links, du inkluderer i din gratis e-bog, fører hen. Så længe læseren har mulighed for at klikke sig videre til et sted på nettet, hvor de kan følge dig eller læse mere om dig.

Hvis du gerne vil maksimere din indtjening, kan du også fint lægge links til affiliateprogrammer ind i din e-bog, så du tjener penge hver gang læseren klikker på din links og køber noget. Det gælder for både gratis e-bøger og dem du tager betaling for.

Få hjælp til at skrive og sælge din egen e-bog